Coneix la ciutat

Solsona és la capital del Solsonès, comarca de la Catalunya central. Pel nord limita amb l'Alt Urgell, del qual es troba separat per la barrera natural del Port del Comte. Per l'est afronta amb el Berguedà, on s'arriba a través dels sistemes muntanyencs de la serra de Busa. Amb la comarca del Bages s'hi comunica en la part sud-est, a través del riu Cardener. Pel sud, el Solsonès limita amb l'Anoia i la Segarra i, per l'oest, queda orientat vers Lleida a través de la Noguera. Els petits turons de la Borda (al nord), Sant Bartomeu (nord-est) i el Castellvell (nord-oest) flanquegen la ciutat de Solsona.

A Solsona s'hi pot accedir exclusivament a través de carretera, tot i que es pot fer una part de trajecte amb tren (Renfe) fins a Manresa, a uns 35 minuts de Solsona. Des de Manresa, s'agafa la carretera C-55. Des de la comarca de l'Alt Urgell, s'arriba a Solsona per la C-26, cap a Bassella, punt en què s'enllaça amb la C-14, de la Seu d'Urgell.

A la vila de Sant Llorenç de Morunys, al Solsonès nord, s'hi arriba per la carretera de l’embassament de la Llosa del Cavall i per la Lv-4241. A través de la C-26, Solsona també connecta amb Berga. Per la Segarra, d'altra banda, s'hi accedeix per mitjà de la C-149, que enllaça Solsona amb Guissona.